Spelfrihetens hjelpetelefon

Hvilken hjelp er tilgjengelig for spillavhengighet?

Å ta det første steget mot å søke hjelp for spillavhengighet er en modig og viktig handling. Vi forstår at hver enkelt har unike behov, og vårt mål er å tilby hjelp direkte. Derfor har vi opprettet to kontaktmuligheter der du, enten som en som sliter med spillavhengighet eller som pårørende, kan få øyeblikkelig hjelp og veiledning.

spelfriheten

Kontaktnummer for å hjelpe spillavhengige og pårørende

En døgnåpen støttetelefon for å hjelpe spillavhengige og pårørende. Alle som svarer er personer som selv har vært spillavhengige og nå lever et spillfritt liv.

Ring +468-37 43 00

Spelfrihetens chat for støtte til spillavhengige og pårørende

For deg som foretrekker skriftlig kommunikasjon, har vi også en chat tilgjengelig for både spillavhengige og pårørende. Også chatten bemannes av personer med erfaring fra spillavhengighet, slik at du kan få den støtten du trenger og svar på spørsmål om spillavhengighet eller behandling av spillavhengighet.

Foretrekker du heller å bli oppringt av en spillfri person?

Legg igjen ditt telefonnummer her, så hjelper vi deg så snart som mulig.

Uansett om det er via telefon eller chat, streber vi etter å tilby et trygt og støttende rom der du kan føle deg forstått og akseptert. Kontakt Spelfrihetens helpline i dag for å starte reisen mot et liv uten spillavhengighet. Vi er her for å hjelpe deg, hvert steg på veien.

Hvordan kan jeg hjelpe en som er spillavhengig?

Å forsøke å hjelpe en som er spillavhengig som pårørende kan være utfordrende, og i verste fall kan det til og med skade forholdet ytterligere. Men i tillegg til de nevnte støttesamtalene har vi en tydelig anbefaling – delta på selvhelpsmøter og inviter gjerne den spillavhengige med deg. På selvhelpsmøter for spillavhengighet kan dere sammen eller individuelt få muligheten til å dele erfaringer med andre og finne gjenkjennelse. Det kan være lettere å forstå seg selv ved å kjenne igjen seg selv i andres historier.

Spelfrihetens digitale selvhelpsmøter for spillavhengige og pårørende

Hver onsdag kl. 18.00-19.00 inviterer Spelfriheten til digitale selvhelpsmøter for både spillere og pårørende. Det er ikke nødvendig å være spillfri for å delta.

Finn støtte og hjelp for spillavhengighet – Fysiske selvhelpsgrupper

Mange som kjemper mot spillavhengighet møter utfordringer hver dag, noe som gjør regelmessig støtte avgjørende for bedring. I tillegg til selvhelpsmøtene som Spelfriheten tilbyr, er det flere andre ressurser tilgjengelige for de som søker hjelp. Her er noen selvhelpsgrupper som fokuserer på å støtte personer med spillavhengighet og deres pårørende:

Gamblers Anonymous: Gamblers Anonymous er en etablert selvhelpsgruppe som tilbyr møter der enkeltpersoner med spilleproblemer kan dele sine erfaringer og støtte hverandre i bedringsprosessen.

Spelberoendes Riksförbund: Riksförbundet for spillavhengighet tilbyr støtte og ressurser for personer som sliter med spillavhengighet. Virksomheten deres strekker seg over hele landet og inkluderer både fysiske og digitale møteplasser.

Spelberoendegruppen: En selvhelpsgruppe som arbeider lokalt og fokuserer på å tilby støtte og fellesskap for de som ønsker å overvinne spillavhengighet. Møter holdes regelmessig for å fremme deling og læring.

Gamblers in Recovery: Denne gruppen er dedikert til de som arbeider mot bedring fra spillavhengighet. Gjennom møter og fellesskap støtter de hverandre på veien mot et liv fritt fra spillavhengighet.

Hitta Lokala Möten: For mer informasjon om selvhelpsmøter nær deg, ring den nasjonale støttelinjen på 020 – 81 91 00 eller chat på www.stodlinjen.se. Disse ressursene er verdifulle for å skape en omfattende støttestruktur for de som streber etter å overvinne spillavhengighet. Ta det første steget mot hjelp og samhold i dag.