Om Spelfriheten

Spelfriheten AB startet sin virksomhet i 2017. Vår grunnidé var å lage en nytenkende behandling for spillavhengige og avhengighetsproblemer.

Vi ville utvikle en løsning tilpasset problemets art og omfang. For at dette skulle kunne bli virkelighet har spillere, pårørende og terapeuter vært med i utviklingen fra start til slutt. Vi lanserte vår behandlingspakke i forbindelse med at spillavhengighet ble klassifisert som en sykdom og ble skrevet inn i loven for sosialtjenester og helsetjenesteloven den 1. januar 2018. Behandlingsmodellen følger de nasjonale retningslinjene for KBT og MI, men består av mye mer enn dette. Disse retningslinjene er bare et par puslespillbiter i et større puslespill for å løse avhengighetsproblemer. Vår behandling bygger på identifisering, innsikt og kunnskap. På psykodynamisk terapi, fortrengte følelser som kommer til overflaten, traumebearbeiding og identifisering av tilknytningsmønster. Modellen gir klienten muligheten til å reparere seg selv og sine relasjoner samt lære seg hva som kreves for å takle livets opp- og nedturer – uten å gå tilbake til spillingen, medavhengighet eller andre destruktive ting. Spelfrihetens mål er å hjelpe både spillere og pårørende med å finne frihet og lykke, uansett bakgrunn og historie.

Spelfriheten

Hvordan vi jobber i Spelfriheten

I Spelfriheten har vi lang og bred erfaring med avhengighetsproblematikk generelt, og da spesielt med spillavhengighet. Vi vet derfor at det finnes mange forskjellige veier til et spillfritt liv. Men det finnes også mange likheter, og noen fellesnevnere er tilgjengelighet, rask hjelp og kontinuitet. Vi har tatt tak i akkurat dette og utformet hele virksomheten vår for å møte den spillavhengige og de pårørendes behov. Derfor tilbyr vi digital behandling ved åpen avdeling for spillere og pårørende som starter i løpet av 5 arbeidsdager fra påmelding. Vi arrangerer faste digitale selvhjelpsmøter for å hjelpe folk til et spillfritt liv og har en hjelpetelefon med spillfrie spillere som kan svare på akutte spørsmål.

Behandlinger

Våre behandlinger skjer digitalt via Zoom og inkluderer både gruppeterapi og individuelle samtaler med terapeut. Vi tilbyr digital behandling ved åpen avdeling for spillavhengige, digital behandling for dataspillavhengige samt digital pårørendebehandling.

Selvhjelpsmøter

To ganger i uken har vi digitale selvhjelpsmøter for spillere og pårørende. Vi er stolte over at disse er Sveriges største digitale selvhjelpsmøter for spillavhengige og pårørende.

Hjelpetelefon

Spelfriheten er den eneste som tilbyr en døgnåpen hjelpetelefon som er åpen hele året, hvor du alltid kan få snakke med en spiller som i dag lever et spillfritt liv.

Spelfriheten i samfunnet

Spillavhengighet er som kjent et ganske utbredt samfunnsproblem som forekommer nesten over alt. Men det finnes også et stort og økende engasjement for å hjelpe til. Et engasjement som vi også ønsker å være en aktiv del av. Siden spillavhengighet ble klassifisert som en sykdom i 2018 mangler det fortsatt mye kunnskap på området. Å fylle dette kunnskapshullet er en av de mest effektive måtene for oss å hjelpe spillere og spillavhengige i det lange løp.

Kompetanseheving

I Spelfriheten holder vi skreddersydde forelesninger og workshops for både bedrifter, myndigheter og organisasjoner. Ved hjelp av et stort nettverk av både tidligere spillavhengige, pårørende og terapeuter vil vi hevde at vi alltid holder engasjerende og informative forelesninger, uansett hvor vi er. Vi hjelper også til med å lage tilpassede retningslinjer for både spilling og håndtering av spillproblemer. I tillegg har vi også faste kurs for kundesupportgrupper som går på ansvaret til ulike spilloperatører.

Opinionsdannelse

Vi jobber bredt og aktivt med opinionsdannelse for å bekjempe spillproblemer og spillavhengighet. Blant annet jobber vi med målbare data i pressemeldinger for å kunne se effekten av arbeidet vårt. Vi har også regelmessig kontakt med politikere, myndigheter, klinikker, spilloperatører, betalingsselskaper, hjelpeorganisasjoner og bransjeorganisasjoner. Siden vi begynte, har vi vært med i flere TV-sendinger, radioprogrammer og ulike avisreportasjer. Vi er også glade for at vi i dag blir invitert til mange typer konferanser, paneldebatter og kurs, der vi ofte får en fremtredende rolle med vårt standpunkt i forhold til problematisk spilling og et uetisk spillmarked.

Rammeavtale

For å kunne tilby rask og effektiv hjelp er en rammeavtale med kommuner og bedrifter en viktig komponent. I dag har vi for eksempel en rammeavtale med et tjuetalls kommuner som tilbyr behandling samt med to regioner om behandling av personale. Vi tilbyr også rammeavtale for bedrifter, og i dag kommer en stor del av klientene våre fra arbeidsgivere, bedriftshelsetjeneste og forsikringsselskaper.

Her finner du oss

Spelfrihetens hovedkontor holder til i Långholmsgatan i Stockholm sentrum. Vi har også lokale kontorer i Malmö og Göteborg.

Spelfrihetens kontor

Våre medarbeidere

Åse Tunkara Ljungbeck

Åse Tunkara Ljungbeck

Ledere

ase@spelfriheten.se

Finn Stenwall

Finn Stenwall

Behandlingsansvarlig

finn@spelfriheten.se

+4670 - 735 10 10

Roger Nilson

Roger Nilson

Beroendeläkare

roger@spelfriheten.se

Christoffer Andersson

Christoffer Andersson

Behandlingsterapeut

christoffer@spelfriheten.se

Cecilia Reuterskiöld

Cecilia Reuterskiöld

Avhengighetsterapeut, Mindfullness-instruktør

cecilia@spelfriheten.se

Erika Holmberg Svensson

Erika Holmberg Svensson

Anhörigterapeut

erika@spelfriheten.se

Allan Erdman

Allan Erdman

Kommunikasjon og PR

allan@spelfriheten.se

073 - 610 85 68

Arnfinn Lindstad

Arnfinn Lindstad

Ansvarlig forsikring

arnfinn.lindstad@spelfriheten.no

+47 917 36 400

Adam Kirstein Reuterswärd

Adam Kirstein Reuterswärd

Markeds- og klientkoordinator

adam@spelfriheten.se

+4670 - 999 07 54

Jan Malmkvist

Jan Malmkvist

Administrator økonomistyring

jan@spelfriheten.se

Magnus Vadling

Magnus Vadling

Budsjett- og gjeldsrådgivning

magnus@spelfriheten.se

Christer Lingard

Christer Lingard

Utvikling

christer@spelfriheten.se

Cynthia Hernandez

Cynthia Hernandez

Designer

cynthia@spelfriheten.se