Ta tilbake kontrollen over livet

Hvis du er en pårørende, er hvordan du føler deg ofte direkte knyttet til den spillavhengige. Du risikerer at det styrer hele livet ditt. Derfor må du først ta ansvar for deg selv for å ta tilbake kontrollen over livet ditt.

Test om du er medavhengig
spelfriheten

Hvorfor bør en pårørende gå i behandling?

Også pårørende rammes følelsesmessig, økonomisk, sosialt, og noen ganger fysisk. Den påvirkningen man utsettes for som pårørende trenger man hjelp til å håndtere for å finne tilbake til en god relasjon. Ingen kan forstå en pårørende like godt som en annen pårørende som har funnet veien tilbake til å bli frisk. Innsikt, forståelse og håp styrker følelsen av fellesskap og troen på at det er mulig å forandre livet. Derfor tilbyr vi gruppebehandling for pårørende og anbefaler at alle går i faste selvhjelpsmøter.

0%

Spillavhengige har i snitt fem pårørende som i stor grad påvirkes av spillingen.

0%%

En tredjedel av de som søker familierådgivning har problemer med spilling i livet sitt.

0%%

Pårørende opplever at de har det dårligere når den spillavhengige begynner å bli frisk.

Hvordan kan Spelfriheten hjelpe meg?

At du som pårørende har det bra er like viktig som at den spillavhengige har det bra. Du har rett til å få den hjelpen du trenger for å få det bedre og få kontroll over livet ditt – uavhengig av hvordan den spillavhengige har det.

Behandling

Ved hjelp av behandlingen som går over fem uker er det mulig å finne tilbake til seg selv. Det er også mulig å utvikle en sunn og fungerende relasjon med familiemedlemmet ditt som er spillavhengig.

Økonomistyring

Hvis du i dag styrer økonomien til den spillavhengige, men føler at det tar for mye energi, kan vi tilby å overta kontrollen over spillerens økonomi.

Selvhjelpsmøter

Delta på våre kostnadsfrie selvhjelpsmøter for å møte andre pårørende og medavhengige som kan støtte deg på reisen.

Mange pårørende har fått hjelp via Spelfriheten

Jeg har fått tilbake broren min etter mange år med destruktiv spilladferd. Det har fått ta den tiden det har tatt, men nå føler jeg meg trygg på at han har funnet en løsning som fungerer og som han trives med. Tusen takk for all hjelpen.

Pontus

Løpende individuelle samtaler som pårørende har hjulpet meg veldig mye med mine egne utfordringer. Å deretter se at sønnen min begynte å finne tilbake til gleden i livet har vært utrolig fint. Så tusen takk for at dere er der.

Désirée

Spelfriheten har fra dag én vært lett å ha med å gjøre, og er alltid tilgjengelige, noe jeg har satt enormt stor pris på. Vi har fått tilbake datteren vår, og familien har blitt sterkere og sterkere. Noe vi aldri ville klart uten profesjonell hjelp. Takk for at dere er der.

Magnus

Behandling for pårørende

Trenger du umiddelbar hjelp?

Trenger du umiddelbar hjelp?

Trenger du å snakke med noen som forstår spillavhengighet og hvordan det påvirker pårørende? Vi er tilgjengelige hele døgnet, hele året – via telefon og chat.

Få hjälp nu

Hjelp og informasjon

Andre selvhjelpsgrupper

Det er utrolig slitsomt å være pårørende til noen som er spillavhengig. Ofte er det et stort behov for regelmessig støtte for å holde ut. Derfor er det viktig å vite at det finnes flere åpne selvhjelpsmøter i tillegg til de vi tilbyr på Spelfriheten. Du kan med andre ord gå på selvhjelpsmøter så ofte som behovet oppstår. Mange av støttegruppene arrangerer både fysiske og digitale selvhjelpsmøter rettet mot pårørende.

Miksmøter er åpne for både spillere og pårørende, men det finnes også rene pårørendemøter. Kontakt hjelpetelefonen eller noen av disse foreningene for mer informasjon:

Vil du vite mer om hvilke selvhjelpsmøter som finnes lokalt i nærheten av deg? Ring da den nasjonale støttetelefonen på 020 – 81 91 00 eller chat på www.stodlinjen.se.