Din vei tilbake til et liv uten spilling

Ved å ikke oppsøke hjelp setter du ikke bare økonomien din i fare, men også alle relasjonene dine, og i lengden hele livet ditt.

spelfriheten

Spelfrihetens hjelpelinje – åpent døgnet rundt, hele året

Alle som mottar samtaler er selv spillavhengige som i dag lever et spillfritt liv.

Gratis selvhjelpsmøter via Zoom

For både spillavhengige og pårørende, hver onsdag kl. 18.00-19.00

Chatte med en spillavhengig

Ta det første steget og still spørsmål anonymt til en spillavhengig som ikke lenger spiller.

Hvorfor er behandling så viktig?

Når vi prøver å løse problemene våre på egenhånd, kan det bli vanskelig. Det er nemlig ikke mulig å løse problemene med den samme hjernen som har skapt dem. I stedet trenger vi hverandre. Å få ta del i andres perspektiver og erfaringer. Det ligger en enorm kraft i å kjenne seg igjen. Derfor er gruppebehandlingen vi tilbyr så effektiv, siden den lar oss oppdage ting hos hverandre, som vi ikke ser i oss selv. Det er der håpet kan begynne å vokse.

0%%

Av alle spillavhengige som ikke oppsøker profesjonell hjelp havner hvor mange i personlig konkurs

0%%

Av alle spillavhengige med problemer oppsøker hvor mange ikke hjelp

0%%

Av Spelfrihetens klienter er hvor mange fortsatt spillfri 2 år etter avsluttet behandling

Spelfrihetens hjørnesteiner for å bli kvitt spillavhengigheten resten av livet

Spillavhengighet er en sammensatt lidelse. Derfor må løsningen være tilpasset problemets art og omfang. En behandling er derfor den mest stabile veien til et liv uten spillavhengighet. Våre erfaringer viser også at alle områdene av livet der avhengigheten har fratatt oss noe, må gjenerobres. Det krever mot, tillit og tålmodighet.

12 måneders digital etterbehandling

Ukesvise gruppemøter der vi fokuserer på å vedlikeholde og styrke de rutinene vi laget under selve behandlingen. Vi må fortsette å gjøre det vi har godt av, også når vi tror at vi ikke trenger det.

Økonomistyring

Gjennom en fullmakt tar vår administrator over økonomien. Sammen lages et budsjett, regninger betales, og arbeidet med å få kontroll på egen økonomi igjen startes.

16 ukers digital intensivbehandling

Gruppebehandling tre dager i uken på ettermiddag/kveld, sammen med individuelle samtaler og hjemmelekser. Relasjonell terapi som bl.a. går inn på avhengighetsmønster og traumer, med et psykodynamisk perspektiv samt arbeid med skadede relasjoner.

Fokus på pårørende

Faste individuelle samtaler, kvartalsvise sammenkomster for alle pårørende, og selvhjelpsmøter åpne for pårørende. Pårørende får en aktiv rolle i å rette opp relasjonene.

Digitale selvhjelpsmøter

Vi tilbyr kostnadsfrie digitale selvhjelpsmøter for både spillavhengige og pårørende, da vi trenger en livslang holdning til avhengigheten. Faste selvhjelpsmøter er en viktig del av å bli frisk.

En dyp forståelse av avhengigheten

For å bli friske må vi ha kunnskap om og forståelse for drivkreftene bak avhengigheten. Med denne kunnskapen og relasjonell terapi jobber vi metodenøytralt. Vi som jobber i Spelfriheten har lang erfaring med behandling av avhengighet.

Takket være Spelfriheten lever mange i dag et spillfritt liv

Siden starten i 2018 har mer enn hundre personer vært gjennom en vellykket behandling hos Spelfriheten. Flere hundre andre får hjelp hver uke på de gratis selvhjelpsmøtene vi tilbyr.

Tilbakefall, tilbakefall og tilbakefall! Likevel ville jeg fortsatt gjøre ting på min måte, til jeg gikk på mitt første møte på Spelfriheten. Da hendte det noe, og jeg fikk en vilje til å virkelig forandre på ting. Nå jager jeg ikke etter gjelda, men forsøker å sette pris på livet her og nå. All støtte jeg har fått fra behandlingsgruppen og alle deltakerne på selvhjelpsmøtene har hjulpet meg utrolig mye. TAKK for at dere er der!

Maja

For to år siden kunne jeg ikke i min villeste fantasi forestille meg at livet kunne se ut som det gjør i dag. Jeg kom meg ut av et liv i kaos, med løgner og ødelagte relasjoner for to år siden, og begynte på denne fantastiske reisen mot et liv med reparerte relasjoner fullt av håp og glede, der livsgnisten ble tent igjen. Det finnes en vei som fungerer, så takk Spelfriheten for at dere har hjulpet meg med å finne tilbake til det som er viktig!

Henrik

Jeg trengte profesjonell hjelp med å avprogrammere hjernen, og i dag vet jeg hva som kreves for å holde meg spillfri over tid. Tusen takk for all hjelp, det hadde ikke kommet av seg selv

Madeleine

Behandlingsprosessen

Registrering og utsendelse av materiell

Når du har bestemt deg for å starte en behandling, vil du få en e-post med all den informasjonen, lenkene og kontaktopplysningene du trenger. Vi sender også vårt fysiske behandlingsmateriell samt Craig Nakkens bok Beroendepersonligheten hjem til deg.

1

Sett av tid til individuelle samtaler

Sammen med terapeuten din bestemmer vi et fast tidspunkt hver uke for en individuell samtale. Også dine pårørende vil oppfordres til regelmessig kontakt med terapeut, for å få hjelp med sine egne utfordringer.

2

Gjennomgå behandlingsmateriellet

Les behandlingsmateriellet når du har fått det. Du kommer kanskje ikke til å forstå alt i denne fasen, men du vil få en bedre forståelse av behandlingsprosessen.

3

Behandlingen startes

I de neste seksten ukene deltar du i gruppebehandling hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 16.00–19.00. Vi har åpnet for løpende opptak av klienter, noe som innebærer at gruppen består av personer på ulike stadier på reisen for å bli friske. Dette er veldig nyttig for behandlingsprosessen.

4

Etterbehandling

Hver onsdag 18.00–20.00 vil du gjennom 12 måneder fortsette med gruppeterapi. Gruppen består av de andre klientene du har blitt kjent med i den innledende delen av behandlingen.

5

Behandling for spilleavhengighet

Trenger du umiddelbar hjelp?

Trenger du umiddelbar hjelp?

Vi er tilgjengelige hele døgnet, hele året – via telefon og chat.

Kontakt oss nå

Hjelp og informasjon

Andre selvhjelpsgrupper

Mange spillavhengige spilte hver dag. Derfor kan man trenge støtte i prosessen mot å bli frisk i det daglige. Det er viktig å vite at det finnes flere åpne selvhjelpsmøter i tillegg til de vi tilbyr på Spelfriheten. Du kan med andre ord gå på selvhjelpsmøter så ofte som behovet oppstår. Det finnes støtteforeninger over hele Sverige for både personer med spillavhengighet og deres pårørende. Disse støttegruppene arrangerer både fysiske og digitale møter rettet mot spillavhengige:

Vil du vite mer om hvilke selvhjelpsmøter som finnes lokalt i nærheten av deg? Ring da den nasjonale støttetelefonen på 020 – 81 91 00 eller chat på www.stodlinjen.se.